Valóra vált a szolnoki játékosok álma

Bajnokok Ligája-győztes a Szolnoki Dózsa

2017. Május 28., Vasárnap 14:14

Valóra vált a szolnoki játékosok álma
A Szolnoki Dózsa-Közgép szakvezetője és játékosai valóra vált álomnak nevezték, hogy az együttes a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Budapesten rendezett hatos döntőjének szombati fináléjában 10-5-re legyőzte a címvédő horvát Jug Dubrovnik együttesét a Duna Arénában.

“Nem indult jól a mérkőzés, de aztán nemcsak csapatként működtünk jól, hanem az egyéniségek is megvillantak” – mondta a találkozó után az M4 Sportnak Cseh Sándor. Hozzátette, ez a szezon olyan volt, mint egy álom, hiszen minden sorozatban győztek, ahol elindultak.

A vezetőedző megköszönte mindenkinek a támogatást, és úgy fogalmazott, hogy igazolást nyert az az út, amelyen elindultak és az a játékstílus, amit gyakoroltak.

Vámos Márton az MTI-nek azt hangsúlyozta, hogy aki elindul a Bajnokok Ligájában, annak az az álma, hogy megnyerje a sorozatot.
“Ez a pályafutásom legjobb éve, megnyertük a bajnokságot, a Szuperkupát és a Magyar Kupát is, majd diadalmaskodtunk a Bajnokok Ligájában, ennél jobban nem sikerülhet idény” – fűzte hozzá a világbajnok játékos.

A 67 százalékos védési mutatóval záró Nagy Viktor csapata játéka mellett a hangulatot és a közönséget méltatta.
“Hihetetlen, hogy ennyi ember biztatott minket, ez fantasztikus érzés volt. Örülök annak is, hogy okosan, taktikusan tudtunk játszani, és hittünk magunkban” – mondta.

A finálé utolsó gólját szerző Kis Gábor szerint a szolnoki csapat “az idén felért a hegyek csúcsaira, és megmászta a legmagasabbat is”.
“Mindent megnyertünk, amiben elindultunk, ezt a legjobb csapatok sem mindig tudják megcsinálni, de nekünk sikerült” – fejtette ki.

A center hozzátette, abban, hogy simán nyerték a döntőt, közrejátszhatott az is, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak ellenfelüknél, de nem gondolja, hogy ezen múlt volna a diadal.
“Ma azt játszottuk, amit tudunk, s amit az idény 98 százalékában. Ez fantasztikus volt, most pedig egy nagy buli következik” – tekintett előre.

Varga Dénes elmondta, a nagy különbség annak volt köszönhető, hogy a Jug Dubrovnik nem tudott megújulni a mérkőzés második félére.
“Ez a legjobb szezonom eddig, a mostani sikert pedig közvetlenül az olimpiai és világbajnoki cím mögé sorolom” – hangsúlyozta. Hozzátette, a közel teltház nagy segítséget, “hátszelet” jelentett, s kiemelte, nem csupán nézők, hanem szurkolók ültek a lelátókon.

A győztes Szolnok az európai szövetség (LEN) tájékoztatása szerint 50 ezer euróval gazdagodott. A Jug Dubrovnik második helye 40 ezer eurót ért, a harmadik olasz Pro Recco 33 ezer eurót keresett, míg a negyedikként zárt ZF-Eger költségvetése 31 ezer euróval nőtt.

A győztes Szolnok játékosai a vízbe dobják Cseh Sándor vezetőedzőt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája (Final Six) döntőjében játszott Szolnoki VSK – Jug Dubrovnik mérkőzés végén. MTI Fotó: Kovács Tamás

 

 

Bajnokok Ligája-győztes a Szolnoki Dózsa

Bár az első ráúszást a Jug nyerte, mégis a szolnokiak harcoltak ki előnyt második támadásukból Prlainovic löketével, majd a címvédő Markovic találatával egyenlített. Kis Gábor harcolt ki kiállítást, ám Varga Dénes ígéretes lövése a felsőlécen csattant, míg a horvát együttesnek két pattintott próbálkozása kerülte el Nagy Viktor kapuját. A vártnak megfelelően mindkét fél rendkívül keményen védekezett, a “reteszt” végül fél perccel a nyitó játékrész vége előtt Jokovic törte fel a Jug Dubrovnik részéről.

A második nyolc perc elején Loncar saját kipattanóját pöckölte kapuba emberelőnyben (1-3), majd Prlainovic parádés passza után vágta a kapuba a labdát az üresen maradt Aleksic. Varga Dénes kiállítása után Nagy mutatott be bravúrt, a túloldalon pedig Aleksic használta ki az emberelőnyt, egyenlített a magyar bajnok (3-3). A horvátok Macan kapufáról becsorgó lövésével vették vissza az előnyt, míg a túloldalon a Kis Gábor által kiharcolt ötméterest Pralinovic magabiztosan értékesítette. Vámos bombájával 1-0 után 5-4-nél vezetett újra a Szolnok, amelyben Nagy mutatott be újabb bravúrt – immár a rá jellemző eksztázisban védve. A hátsó stabilitás mellett elöl is eredményesen játszott Cseh Sándor legénysége, és Vámos is feliratkozott a kétgólosok közé, míg Nagy hárítása után a közönség egy része már a világbajnok kapus éltetésébe fogott.

A nagyszünet után a kapus remek tempójú kiúszással akadályozott meg egy gyors horvát kontrát, Pralinovic pedig újabb ötöst váltott gólra. Nagy 56 százalékosra javította védési mutatóját – Bijac neve mellett 13 állt ekkor. Az üresen maradt Markovic egy lecsorgó labdát kihasználva kozmetikázott az eredményen, majd Aleksic egy szemfüles szabaddobással állította vissza a háromgólos szolnoki fórt (8-5).

A záró felvonásnak az eddigieknél is határozottabb védekezéssel vágott neki a Jug, az első támadásnál a kapu közelébe sem engedte a Szolnokot, ám Nagy Viktor a helyén volt, így a horvát csapat nem tudott faragni hátrányán a fordulás után. Gocic precíz emberelőnyös löketét követően újra “felrobbant” a Duna Aréna, hiszen már négyre növelte az előnyt a legutóbb bronzérmes magyar együttes. A címvédő a negyed közepén kezdett hitehagyottá válni, miután ekkorra több mint hét perce nem vette be az önkívületi állapotban védő Nagy kapuját, aki a vizet csapkodva hergelte az amúgy is lelkes nézősereget. Kis Gábor a hajrában ötméterest értékesített, míg a címvédő az utolsó négy percben sem talált be. Így a Szolnok magyar győzelemmel avatta fel a Duna Arénát.

Férfi vízilabda Bajnokok ligája, döntő:

Szolnoki Dózsa-Közgép — Jug Dubrovnik 10-5 (1-2, 5-2, 2-1, 2-0)
Gól: Prlainovic, Aleksic 3-3, Vámos 2, Gocic, Kis Gá. illetve Markovic 2, Jokovic, Loncar, Macan.

Milan Aleksic, a Szolnok (b) és Marko Jokovic, a Jug Dubrovnik (j) játékosa. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Pro Recco a bronzérmes

A Pro Recco végzett a harmadik helyen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjében, miután a szombati bronzmérkőzésen fölényesen, 15-6-ra legyőzte a ZF-Eger együttesét a Duna Arénában. 

A két csapat mindkét csoportmérkőzését az olaszok nyerték: Egerben 11-7-re győzött a Recco, míg hazai medencében 9-4-re. Összesen öt kiírás csoportkörében mérkőztek meg egymással, és az egriek eddig egyszer sem diadalmaskodtak.

“Az első pillanattól kezdve látszott, hogy a Recco ma más sebességgel vízilabdázik. Más dimenzióban pólózott, nem tudtunk vele mit kezdeni – értékelt az M4 Sporton Dabrowski Norbert– Nyerni jöttünk ide, sajnálom a szurkolóinkat és a játékosaimat is, hogy csak az első napon tudtunk győzni, mert nagyon sokat dolgoztunk egész évben. Rettentő volt nézni, hogy a játékosaim feje benne van a guillotine-ban.”

“Bár a Pro Recco nem jutott döntőbe, azt hiszem, bebizonyította, hogy a világ legerősebbjei közé tartozik játékosállományát tekintve. Ezért lett ekkora a különbség a két csapat között” – mondta az MTI-nek Angyal Dániel.

“Fizikálisan felülmúltak minket. A meccs előtt sem mi voltunk az esélyesek, a második negyedtől pedig nem működött a védekezésünk sem” – vélekedett Hosnyánszky Norbert. – “A közönség miatt sajnálom, hogy így alakult, bár a negyedik hellyel sem kell szégyenkeznünk.”

“Sok közünk nem volt a meccshez” – szögezte le Decker Ádám, majd hozzátette, talán az első negyedben voltak képesek tartani magukat az előzetes tervekhez. – “Ha akkor előnyt tudunk kiharcolni, esetleg lehetett volna keresnivalónk, mert eléggé maguk alatt voltak a tegnapi vereség után, nekünk pedig nagyon szép lett volna a bronzérem. De végül ők léptek el, és sajnos nagy különbséggel nyertek.”

3. helyért: 

Pro Recco – ZF-Eger 15-6 (3-1, 4-1, 3-2, 5-2)
Gól: Ivovic, 4, Sukno, Di Fulvio 3-3, Filipovic 2, Aicardi, Bodegas, Figlioli, illetve Vapenski 2, Cuk, Erdélyi, Cuckovic, Hosnyánszky.

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Vettel idénybeli harmadik sikereVettel idénybeli harmadik sikere